Mam 3 konta bankowe w różnych bankach. Za każdym razem chcą mi wciskać karty kredytowe. Czy teraz banki aż tak się powściekały, żeby dawać klientom te karty kredytowe?
Wersja do druku
Mam 3 konta bankowe w różnych bankach. Za każdym razem chcą mi wciskać karty kredytowe. Czy teraz banki aż tak się powściekały, żeby dawać klientom te karty kredytowe?
Karty kredytowe to dobre źródło dochodu dla banku więc zależy im na tym żeby nawciskać ich jak najwięcej. Oczywiście nie musisz się zgadzać na taką kartę ;)
Karty kredytowe nie są obowiązkowe a Ty nie musisz na siłę ich używać. Tak jak napisał Lonsot...bank chce na siłę wcisnąć wszystkim karty kredytowe, ponieważ jest do dla nich świetne źródło dochodu :D
tak samo moge i ja dodać, praktycznie kilka razy do roku mam telefon z banku zachodniego i jeszcze do tego wszystkiego jak oni ładnie mowią ze akurat przygotowali dla mnie ofertę... normalnie nie chce sie tego słuchac, od razu mowie ze dziekuje a jak to nie pomaga to sie po prostu wyłączam
Nie jest to przymus, ale wiele bankow je wciska specjalnie klientom. Wiadomo o co chodzi - o to, iz jak ktos ma mozliwosc zaplacenia karta kredytowa, a nie ma pieniedzy aktualnie - to sie na to skusi i dzieki temu bank zarabia:) Ja nie mam takiej karty.
Ja bym nie bral takiej karty (ja wlasnie w swoim banku odmowilem jej wziecia) - za duze sa koszty potem splacania debetu. Wg mnie - bez sensu po prostu...kusi czlowieka wydawanie pieniedzy, 'bo mozna'.
Karta kredytowa = karta debetowa. Wg mnie - nie oplaca sie totalnie, za duzy koszt brania debetu, a posiadanie takiej opcji - po prostu kusi czlowieka i to dosc niezle:>
Nie są one przymusowe, ale banki oczywiście mają na tym świetny zarobek więc bardzo zachęcają wszystkich do tego żeby gdy nawet jest im to nie potrzebne działali sobie z kartami.
Nie no przecież banki mają na tym po prostu ogromną kasę i dlatego dookoła przekonują wszystkich że te karty są fantastyczne. Jakby mogli mówić że tymi kartami można cały świat kupić to też by ci to wmawiali.